over heleen

Met mijn achtergrond als psycholoog, rustige en zachte energie en luisterend oor gun ik het jou ook om jouw unieke Zijn (of Leven) te mogen gaan ontdekken en vandaaruit te leven.

 

Jarenlang maakte ik rationele keuzes op basis van ‘hoe het hoort’, eigenlijk hoe ik dacht dat het hoorde. Na mijn studie psychologie ging ik op zoek naar een baan binnen de GGZ. Dat was immers het pad waarvan ik dacht dat ik dat zou moeten volgen. Op dat moment was de arbeidsmarkt niet best voor psychologen en hoopte ik via administratieve banen binnen grote GGZ instellingen dichter bij het vuur te zitten voor vacatures. Helaas vond ik niet die baan of plek voor een GZ-opleiding die ik dacht te willen. Ondertussen begon het steeds meer te knagen of dat ook wel de weg was die ik wilde bewandelen.

Gedurende mijn studiejaren liep ik vaak aan het einde van het studiejaar leeg. Ik was op. Ik zocht mijn weg binnen de ‘alternatieve’ zorg (liever zeg ik complementair), zoals acupunctuur en haptotherapie en leerde steeds meer in mijn lijf te zakken en te voelen. 

Na de geboorte van onze eerste zoon in 2017 kwam ik in aanraking met Reiki. Ik leerde er o.a. om mijn eigen energie te beschermen. Wat was het fijn om de energie te voelen! Ik vond het magisch. Na mijn Reiki 1 en een jaar later Reiki 2 heb ik het even laten rusten, maar het bleef wel mijn aandacht trekken. Achteraf zaten er nog wat laagjes omheen die ik af mocht gaan pellen voordat ik hiermee verder durfde te gaan.

Ondertussen had ik een leuke baan gevonden bij een fijn bedrijf, maar kreeg nog niet de energie van de werkzaamheden die ik graag wilde. Na de geboorte van mijn tweede zoon (2021) voelde ik dat het tijd was om mezelf verder te ontwikkelen en kwam de opleiding tot Holistisch Therapeut op mijn pad, waarbij Reiki de rode draad is. Ik heb de opleiding inmiddels afgerond en blijf het zó bijzonder vinden. Er is zoveel meer dan alleen het fysieke, mentale en emotionele en de verbindingen daartussen zijn heel interessant. Steeds meer laagjes worden afgepeld en kom ik dichter bij m’n kern. 

Naast Reiki is  ook Human Design op mijn pad gekomen. Toen ik ontdekte dat ik een 5/1 Generator ben met een emotionele autoriteit kreeg ik de bevestiging van wat ik al die jaren eigenlijk wel heb gevoeld, maar niet naar heb geluisterd  en waarin ik me ook onzeker heb gevoeld (paste niet bij het plaatje waarvan ik dacht dat het ‘hoorde’). Ik weet nu dat dit bij mij hoort en dat ik daarop mag vertrouwen. Eén van de meest kenmerkende strategieën die bij een Generator past is:

do something that lights you up!

Oh hierbij werd het me duidelijk dat ik zóveel vanuit m’n hoofd heb geleefd en zó weinig heb gedaan waar ik echt blij van word en energie van krijg!

Als ik deze kennis toelaat voel ik me veel steviger in het nu, leef ik meer in een flow, zit ik lekkerder in m’n vel (wat ik ook uitstraal naar mijn omgeving) en loop ik veel minder leeg. Daarnaast gebruik ik deze kennis ook in mijn gezin. Het is fijn te weten wat je partner of je kinderen nodig hebben vanuit het Human Design zodat je daar op een goede manier op kan reageren en niet onzeker van hoeft te worden. Het helpt elkaar te begrijpen.

Human Design vind ik dan ook een mooie aanvulling op holistische therapie en de Reiki-behandelingen. Het bekrachtigt het voelen, het in je lijf zakken op weg naar je kern.

”heleen betekent fakkel, stralend, schitterend.”

Een fakkel helpt het inzicht te ontluiken. Deze symboliek vind ik heel mooi en passend en ik houd graag de fakkel bij je omhoog om licht op jouw kern te laten schijnen.

Beroepsvereniging
Als therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging CAT. Mijn lidmaatschap bij deze branchevereniging geeft je de zekerheid dat je met een goed geschoold (HBO) therapeut werkt. De coaching en therapie die ik aanbied is een complementaire vorm van therapie. Dat wil zeggen dat mijn aanpak geen vervanging is voor eventuele reguliere zorg, maar een waardevolle aanvulling.